Stagebedrijven gezocht, regio zuid West-Vlaanderen!

In januari 2018 starten EDUplus, VDAB, Centrum voor Basiseducatie en Kopa met een opleidingstraject voor anderstaligen die willen werken in land- en tuinbouwsector.

Het project start op 8 januari 2018 en loopt tot 18 mei 2018. Een 10 a 12 tal cursisten zal vaktechnische competenties aangeleerd krijgen zoals onderhoud van parken en gazon, snoeien, onkruid verwijderen, veilig werken met machines, plantenkennis,… door een VDAB instructeur. Dit wordt gecombineerd met lessen Nederlands, behalen van een rijbewijs B en aanleren van arbeidsattitudes. Tevens wordt een uitgebreide module veiligheid op het land-en tuinbouwbedrijf voorzien!

Tijdens het leertraject voorzien wij eveneens werkplekleren. Bedoeling is dat de cursisten praktijkervaring kunnen opdoen op een land-en tuinbouwbedrijf. Hiervoor zoeken wij bedrijven die onze cursisten kunnen inzetten en begeleiden gedurende een periode van 14 dagen, namelijk:

-          1 volledige week tijdens de paasvakantie (periode 2 tem 15 april 2018)

-          5 keer 1 dag per week na de paasvakantie (periode 16 april 2018 tem 18 mei 2018).

Na afloop van het opleidingstraject hopen wij onze cursisten klaargestoomd te hebben voor een job in land-en tuinbouwsector. Bedrijven die onze cursisten na 18 mei 2018 willen aanwerven kunnen hiervoor ook nog beroep doen op een IBO.

Bij de start van het opleidingstraject willen we onze cursisten al onmiddellijk laten kennismaken met bedrijven uit land- en tuinbouwsector. Hiervoor zijn we tevens op zoek naar 2 bedrijven die we met onze cursisten een bezoek mogen brengen (periode 2e helft van januari 2018).

De partnerorganisaties hechten veel belang aan dit project en gaan dit uiteraard stevig promoten. Bedrijven die hun medewerking verlenen zullen met naam en toenaam vermeld worden in onze promocampagnes!

Indien u interesse heeft om als stagebedrijf te fungeren of u uw deuren wil openstellen voor een bedrijfsbezoek of meer info wenst betreffende het opleidingsproject, neem dan contact op met:

Gert De Wint, sectorconsulent EDUplus.

gert.de.wint@eduplus.be

0474/85 18 35