Ervaringsbewijs hovenier aanleg en hovenier onderhoud


Doel

In de sector tuinaanleg en tuinonderhoud zijn er veel mensen aan de slag die geen land- of tuinbouwonderwijs gevolgd hebben. Hun competenties hebben ze op een andere manier verworven bijvoorbeeld als hobby, op de werkplek (al doende leren) ,… Een test en een officiële erkenning van hun competenties versterkt de positie van deze personen op de werkplek en indien nodig bij hun zoektocht naar een andere job binnen de sector tuinaanleg en tuinonderhoud. Voor werkzoekenden is het behalen van een ervaringsbewijs een grote troef: deze erkenning vult hun dossier aan en bevestigt aan een werkgever dat de persoon over de nodige competenties en vaardigheden beschikt om in de sector aan het werk te gaan.

Volgende ervaringsbewijzen kunnen behaald worden:

-          Hovenier aanleg

-          Hovenier onderhoud

Inschrijvingen kunnen op voorhand gebeuren (bijvoorbeeld in de VDAB werkwinkel of bij de werkgever), maar het is  ook mogelijk om de inschrijving pas te doen bij aanvang van het begeleidingsgesprek.  De tweede stap is de beoordeling van de kandidaat. Deze beoordeling wordt in samenwerking met VDAB georganiseerd.

Het ESF-project ‘Ervaringsbewijs hovenier aanleg en hovenier onderhoud’ loopt tot 31 december 2018.


Resultatenomschrijving

Met het aanbieden van ervaringsbewijzen en de organisatie van de begeleiding en de beoordeling willen de groene sectoren maximaal inzetten op de erkennen van EVC binnen tuinaanleg en tuinonderhoud


Financiële steun van de unie

Dit project kan gerealiseerd worden dankzij de financiële steun van ESF.

-          Bijdrage vanuit Europees Sociaal Fonds: 11.040,00 euro

-          Bijdrage vanuit Vlaamse Cofinanciering: 10.530,00 euro

-          Andere publieke cofinanciering: 6.030,00 euro


Meer informatie gewenst?

Neem contact op met Stephan Wullaert EDUplus vzw op 09 388.76.96 of 0477.77.29.88