Onderwijs

In het kader van het sectorconvenant volgt EDUplus de aansluiting onderwijs / arbeidsmarkt op en steunt daarbij scholen bij het realiseren van hun pedagogisch project en de bedrijven die daaraan deelnemen. EDUplus is ook betrokken bij het opmaken van beroepskwalificaties voor de groene sectoren en het opmaken van de standaardtrajecten / opleidingen die daarop geënt zijn.

Leren en werken

Jongeren die een opleiding Leren en Werken volgen in het studiegebied land- en tuinbouw, combineren tijdens de week een opleiding op school met werkervaring op een bedrijf uit de sector. De werkervaring sluit naadloos aan bij de schoolse opleiding zodat de jongere de juiste competenties verwerft om het beroep uit te oefenen.

Meer informatie

Leren en werken

Duaal leren

Duaal Leren Op 1 september 2019 is Duaal Leren uitgerold in het onderwijs in Vlaanderen. In Duaal Leren wordt de opleiding van de jongere gerealiseerd op de school en op de werkplek. Voor de groene sectoren zijn er duale opleidingen in landbouw, tuinbouw en tuinaanleg en -onderhoud. Voor een overzicht van de scholen die duale opleidingen in de groene sectoren aanbieden, neemt u contact met EDUplus - Stephan Wullaert - 0477 77 29 88 of stephan.wullaert@eduplus.be

Meer informatie

Duaal leren

Voltijds onderwijs

Voor het studiegebied land- en tuinbouw zijn er specifieke opleidingen in het voltijds secundair onderwijs en het hoger onderwijs waar de jongeren de competenties verwerven die in de sector nodig zijn.

Meer informatie

Voltijds onderwijs

ESF project duaal leren

ESF project Duaal Leren in de groene sectoren

Meer informatieDownload PDF

ESF project duaal leren