Herkennen en bestrijden van bacterievuur

Over de opleiding 'Herkennen en bestrijden van bacterievuur'

Doel
 
Bacterievuur wordt veroorzaakt door de bacterie Erwinia amylovora. Deze plantenziekte tast niet enkel appel – en perenbomen aan. Voor de fruittelers brengt bacterievuur een groot economisch probleem met zich mee. Daarnaast tast het nog vele andere waardplanten aan die frequent voorkomen in openbare domeinen, natuurgebieden en tuinen. Het is dus essentieel om deze plantenziekte tijdig op te sporen en doeltreffend op te treden.
 
Doelgroep
 
Werknemers binnen de groensector
 
Deelnemers
 
Minimum aantal deelnemers: 4  
Maximum: 15  
 
Programma
 
  • Bacterievuur herkennen
  • Gevoelige plantensoorten
  • Hoe vermijden
  • Wat bij besmetting
  • Melding
 
Duur
 
1 halve dag opleiding
 
 
 
 
 
 

Vraag opleiding aan