Je eigen veerkracht verhogen

Over de opleiding 'Je eigen veerkracht verhogen'

Doel
 
De wereld waarin we leven en werken wordt steeds drukker en vraagt steeds meer van onszelf. We geven iedere dag opnieuw het beste, maar verliezen daarbij wel eens uit het oog hoe we ons hierbij voelen. Wanneer we het te ver laten komen, durft onze veer wel eens springen en loeren stress en burn-out om de hoek.
 
Doelgroep
 
Werknemers actief in de groene sector die hun eigen veerkracht willen verhogen
 
Deelnemers
 
Minimum aantal deelnemers : 4
Maximum aantal deelnemers : 12  
 
Vereiste voorkennis
 
Geen
 
Programma
 
In deze training leren we je de verschillende veerkrachten kennen, die spelen in ons dagelijks werk (je krijgt inzicht in wat mentale-, sociale-,emotionele-,talentgerichte-en fysieke veerkracht betekent). We houden je een spiegel voor waarin je ontdekt bij welke veerkrachten jij mogelijk nog ondersteuning kunt gebruiken en tot slot leren we je praktische en bruikbare technieken aan waarmee je de verschillende veerkrachten voor jou persoonlijk kunt verhogen of versterken.
 
We starten de opleiding met een vragenlijst waarin je inzicht krijgt in je eigen veerkracht. Aan de hand van enkele voorbeelden bespreken we de verschillende soorten veerkracht. Vervolgens gaan we, aan de hand van een spelbord, per veerkracht tips en technieken inoefenen. We werken met cases en voorbeelden uit de groep en zorgen ervoor dat je ervaringen kan uitwisselen. Op het einde van de sessies laten we je telkens een POP invullen zodat je een goed overzicht hebt van je persoonlijke talenten en valkuilen op vlak van veerkracht en laten jou hier concrete acties aan koppelen.
 
Duur
 
2 dagen opleiding
 
 

Vraag opleiding aan