Kettingzaaggebruik vanuit hoogwerker

Over de opleiding 'Kettingzaaggebruik vanuit hoogwerker'

Kennis en vaardigheden
 
Onderdeel van de competenties “ werkt op een gezonde, veilige en milieubewuste manier “, “ onderhoudt tuinen en groene zones ”, “ werkt met courante tuinbouwmachines “  en “ reinigt en doet basisonderhoud van machines en materieel “ ( beroepskwalificatie tuinaanlegger-groenbeheerder/medewerker groen – en tuinbeheer, Omgevingsanalyse VLAMT )
 
Doel
 
Om zwaarder hout uit boomkruinen te verwijderen, is een hoogwerker zeer handig. Voor het gebruik is de controle van de hoogwerker zeer belangrijk evenals het treffen van de nodige veiligheidsvoorzieningen.
Mits een correcte opstelling kan je vanop het werkplatform veilig aan de slag. Een doeltreffende werforganisatie en communicatie zijn een vereiste. Schade en ongelukken zijn te voorkomen door gebruik te maken van aangepaste zaag – en afvangtechnieken.
 
Doelgroep
 
Medewerkers met ervaring die het gebruik van de hoogwerker en snoeien met de kettingzaag  op punt wensen te stellen.
 
Deelnemers
 
Aantal deelnemers : 4   
 
Vereiste voorkennis
 
De deelnemers beschikken over een attest hoogwerker en hebben de opleiding snoeien vanuit de hoogwerker en veilig werken met de kettingzaag ECS1 + ECS 2 gevolgd.
 
Programma
 
    • Technische en veiligheidscontrole
    • Veilige en correcte bediening
    • Werforganisatie  
    • Kettingzaag  - en  afvangtechnieken
 
 
Na een theoretische benadering, wordt in de praktijk geoefend op het veilig snoeien met de kettingzaag vanuit de hoogwerker.
 
 
 
Benodigdheden
 
Hoogwerker, oefenterrein, kettingzaag en persoonlijke beschermingsmiddelen.
 
Duurtijd
 
1 dag

Vraag opleiding aan