Meer inzicht in jezelf en je team

Over de opleiding 'Meer inzicht in jezelf en je team'

Doel
 
Niet alleen in de groene sector evolueert de wereld waarin we leven en werken voortdurend. Er wordt steeds meer van ons en ons team verwacht. Hoe gaan we hiermee om?
Om stevig voor de dag te komen is het belangrijk om inzicht te verkrijgen niet alleen in onze persoonlijke kernkwaliteiten , valkuilen en uitdagingen  maar ook in deze van de groep waarin we dagelijks werkzaam zijn.
 
Doelgroep
 
Werknemers actief in de groene sector die meer inzicht willen krijgen in de kwaliteiten en valkuilen van zichzelf en hun team ontwikkelingsgerichter willen sturen.
 
Deelnemers
 
Minimum aantal deelnemers : 4
Maximum aantal deelnemers : 12  
 
Vereiste voorkennis
 
Geen
 
Programma
 
Daniel Ofman werkte een model uit om de karaktereigenschappen van een persoon samen te vatten in een kwadrant. Het is een toegankelijke en heldere methode om als medewerker inzicht te krijgen in de eigen kwaliteiten en valkuilen, maar ook om bijvoorbeeld conflicten met anderen te analyseren om uiteindelijk tot een betere samenwerking te komen.
 
De opleiding heeft een sterk interactief karakter. Naast de nodige uitleg, krijgen de deelnemers de mogelijkheid om zelf de inzichten toe te passen aan de hand van oefeningen en kernkwadranten voor zichzelf en teamleden op te stellen. Aan de hand van eigen cases uit de groep bespreken we hoe deze inzichten kunnen leiden tot een constructievere samenwerking. We oefenen ten slotte ook op het feedback geven met behulp van deze eigenschappen.
 
Duur
 
1 dag opleiding
 
 
 

Vraag opleiding aan