Rijbewijs categorie B+E

Over de opleiding 'Rijbewijs categorie B+E'

Rij-opleidingen vormen de grote uitzondering binnen het vormingsaanbod. Vooreerst zijn de rij-opleidingen niet gratis. Enkel de volledige loonkost van de werknemer tijdens de opleiding wordt gedragen door het sociaal fonds, de opleidingskost echter niet. wordt door de rijschool gefactureerd aan de werkgever. Zijn expliciete toestemming is dus noodzakelijk.
 
EDUplus werkt voor het behalen van professionele rijbewijzen en het attest vakbekwaamheid voor vrachtwagenchauffeurs samen met de onderstaande rijscholen. De kwaliteit van deze opleidingen wordt op regelmatige tijdstippen kritisch geƫvalueerd. Zij vervullen bovendien voor u de nodige administratie voor de terugbetaling van de loonkost en bieden een korting van 5%.
 
Indien u wenst in te schrijven, bezorgt u EDUplus VOOR DE START van de cursus de gegevens van de deelnemers en het bedrijf, de keuze van rijschool en type van rijbewijs. Verder neemt u contact op met de rijschool voor de praktische afspraken.
 
Meewerkende rijscholen
 
  • Rijschool Het Noorden, vestigingen in Wuustwezel en Malle 
  • Rijschool Mercator, vestigingen in Rotselaar
  • Rijschool Lust, vestigingen in Gent, Zottegem, Roeselare en Sint-Niklaas 
  • Rijschool Traffix, vestigingen in Dendermonde, Meise en Mechelen
  • Rijschool Hendriks, vestigingen in Pelt 
 
Een rijbewijs B+E hebt u nodig als u op de openbare weg een auto met een maximaal toegelaten massa (MTM) tot 3,5 ton met een zware aanhangwagen (meer dan 750 kg MTM) wil besturen. Het trekkende voertuig kan zowel een personenwagen, een 4x4 als een bestelwagen zijn.
 
Inschrijven voor deze opleidingen kan enkel als je reeds in het bezit bent van een rijbewijs B.
 
U volgt 8 uur praktijkles (eventueel uitgebreid met 2 of 4 uur i.f.v. de noodzaak) met een "samenstel" van de rijschool. U leert met zo'n combinatie veilig doorheen smalle straatjes te sturen, defensief in druk verkeer te rijden en behendig te manoeuvreren. Achteruitrijden kent weldra geen geheimen meer en tevens leert u hoe u vlug en veilig kunt aan- en afkoppelen. Het examen legt u af met een auto en aanhangwagen van de rijschool.
 
 

Vraag opleiding aan