Rijbewijs Categorie CE

Over de opleiding 'Rijbewijs Categorie CE'

Rij-opleidingen vormen de grote uitzondering binnen het vormingsaanbod. Vooreerst zijn de rij-opleidingen niet gratis. Enkel de volledige loonkost van de werknemer tijdens de opleiding wordt gedragen door het sociaal fonds, de opleidingskost echter niet. wordt door de rijschool gefactureerd aan de werkgever. Zijn expliciete toestemming is dus noodzakelijk.
 
EDUplus werkt voor het behalen van professionele rijbewijzen en het attest vakbekwaamheid voor vrachtwagenchauffeurs samen met de onderstaande rijscholen. De kwaliteit van deze opleidingen wordt op regelmatige tijdstippen kritisch geƫvalueerd. Zij vervullen bovendien voor u de nodige administratie voor de terugbetaling van de loonkost en bieden een korting van 5%.
 
Indien u wenst in te schrijven, bezorgt u EDUplus VOOR DE START van de cursus de gegevens van de deelnemers en het bedrijf, de keuze van rijschool en type van rijbewijs. Verder neemt u contact op met de rijschool voor de praktische afspraken.
 
Meewerkende rijscholen
 
  •  Rijschool Het Noorden, vestigingen in Wuustwezel en Malle
  •  Rijschool Mercator, vestigingen in Rotselaar
  •  Rijschool Lust, vestigingen in Gent, Zottegem, Roeselare en Sint-Niklaas 
  •  Rijschool Traffix, vestigingen in Dendermonde, Meise en Mechelen 
  •  Rijschool Hendriks, vestigingen in Pelt
 
Een rijbewijs CE is verplicht indien u als houder van een rijbewijs C op de openbare weg een voertuig van de categorie C met een aanhangwagen van meer dan 750 kg MTM wil besturen. Voorwaarden zijn: de minimum leeftijd van 21 jaar (voor CE) en in het bezit zijn van een rijbewijs C.
 
U volgt 8 uur praktijkles (eventueel uitgebreid met 2 of 4 uur i.f.v. de noodzaak) met een geladen vrachtwagencombinatie waarbij speciale aandacht wordt besteed aan o.m het bochtenwerk, het manoeuvreren, de belading en het rendabel en economisch rijden.
 

Vraag opleiding aan