Over de opleiding 'Werken met kwaliteitslabels: BRC - fruitteelt'
Doel
Het is de bedoeling via deze opleiding het uitvoerend personeel de basiskennis Haccp, BRC of IFS mee te geven. Het betreft in hoofdzaak een praktische sensibilisering. Met deze opleiding zal het mogelijk zijn de medewerkers kundig te laten functioneren in overeenstemming met de strenge hygiënenormen en alle principes van HACCP, BRC en IFS te laten toepassen. De nadruk ligt op de diverse risisco’s en de remediëring. De inhoud van de opleiding wordt na een voorbereidend bezoek aangepast aan het type bedrijf en de noodzakelijke standaard.
Doelgroep
Medewerkers van bedrijven die onderworpen zijn de wettelijke hygiënenormen.
Deelnemers
Minimum: 4
Maximum: 12
Vereiste voorkennis
Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist
Programma
- Wat is Haacp, BRC of IFS? Doelstellingen en eisen
- Wetgeving: voedselveiligheid en aansprakelijkheid
- Waarom is orde en netheid belangrijk in de productieomgeving?
- Wat doe ik met afval en vuilnis op de grond?
- Soorten gevaren: fysische, chemische en microbiële
- Hoe besmettingen voorkomen
- Persoonljke hygiëne
- Aangepaste werkkledij
- Wat zijn GMP’s? Wie doet wat, wanneer en hoe?
- Reiningen en desinferen: belang en producten
- BTC en IFS: doelstellingen, voordelen en specifieke eisen
Duur
1 volledige dag
Certificering
De opleiding wordt afgesloten met een test. Na een positieve evaluatie ontvangen de deelnemers een attest.