Over de opleiding 'Tuinbomen'

Kennis en vaardigheden
 
Onderdeel van de competenties “ onderhoudt tuinen en groene zones “ en “ voert aanplantingen uit “ ( beroepskwalificatie tuinaanlegger-groenbeheerder/medewerker groen – en tuinaanleg/medewerker groen – en tuinbeheer, Omgevingsanalyse VLAMT )
 
Doel
 
Bomen zijn in onze tuinen geëvolueerd van bijkomstigheid naar noodzaak.. Ze geven niet enkel  volume en perspectief aan de tuin, maar zorgen vooral voor de nodige schaduw en dus een aangenamer leefklimaat in deze tijden van klimaatverandering. Maar niet elke boom past in elke tuin. Om van bomen in tuinen een succes te maken is het belangrijk de juiste keuzes te maken en de nodige zorg te besteden aan de groeiplaats, de aanplant en de opvolging tijdens de groeifase van de boom. Deze cursus is de ideale kennismaking voor medewerkers met een beperkte bomenkennis. Tijdens deze opleiding leer je de meest voorkomende tuinbomen kennen, maar ook de factoren die de groei en het eindbeeld zullen bepalen. We staan ook stil bij meerstammige bomen en bij klimaatbomen.
 
 
Doelgroep
 
Werknemers binnen de groensector.
 
Deelnemers
 
Minimum aantal deelnemers : 4
maximum aantal deelnemers : 12  
 
Vereiste voorkennis
 
Geen voorkennis vereist.
 
Programma
 
Nederlandse en Latijnse benaming
Specifieke kenmerken
Toepassingsmogelijkheden
Standplaatsvereisten
Aanplant en verzorgingseisen
Voedingsbehoefte
 
In deze opleiding combineren we fotomateriaal en levend plantenmateriaal met terreinbezoeken, met het oog op een maximaal resultaat.
 
Duurtijd
 
2 dagen

Vraag opleiding aan